drivhus

At dyrke dit eget produkt i et drivhus er en utrolig tilfredsstillende og fornøjelig tidsforbrug, men som med enhver hobby, kræves der en vis færdighed og viden, og læringskurven kan være ret stejl. Selv når man vokser det hårdeste af plantearter, er der et stort antal variabler, som kan påvirke vækstraten og succesen af ​​et udbytte.

For de nye til drivhusgodkendelse kan det være svært at få alt rigtigt i din første sæson, og mens forsøg og fejl er en vigtig del af læringsprocessen, vil disse 6 tips give enhver drivhus nybegyndere en start.

1. Sæsonsædende frø

En af de største fordele ved at have et drivhus er, at du kan udvide vækstperioden, få en tidlig start på forår og sommer og til og med vokse visse grøntsager hele året rundt. Vores voksende vejledning giver dig et godt indblik i, hvad der skal plantes, men før du selv begynder at planlægge din vækstplan, er det vigtigt, at du lægger op på de vigtige frøstartforsyninger, du har brug for til et vellykket udbytte. Som et minimum skal du investere i:

Containere

Steril jord (meget vigtigt for at mindske risikoen for skadedyrsangreb og sygdomme)

Gødning

Vand

Vi anbefaler også, at du investerer i varmekilder for at hjælpe med at formere frø i begyndelsen af ​​sæsonen, når temperaturen er køligere. En formeringsvarmemåtte være en billig og nem måde at opvarme frøflader på og opmuntre til vækst, men der findes andre metoder såsom varmekabler begravet i frøbænke.

Lyskilder er også vigtigt når det kommer til drivhuse

I løbet af slutningen af ​​foråret og sommeren skal dit drivhus nok have naturligt lys til planterne, men hvis du vil vokse i slutningen af ​​efteråret og vinteren, er et supplerende belysningssystem en nødvendighed, hvis du vil have sunde, stærke planter.

High-output fluorescerende lampestrimler og LED-vækstlys er blandt de mest populære belysningsprodukter, fordi de i modsætning til nogle andre belysningssystemer udsender fuldt spektrum lys, er meget energieffektive og kan dække et større område.

Men hvis du er i et lille drivhus, eller vokser en mindre afgrøde, hænger en normal fluorescerende strimmel 3-7 tommer over planterne ofte.

3. Opvarmning

Opvarmning af drivhus i de køligere måneder kan være ret den lærerige oplevelse i sig selv! For de nye til væksthuse anbefaler vi at bruge elektriske varmeovne, da de er nemmere at installere, mere økonomiske og har et bredere udvalg af applikationer. En lille 120 volt varmelegeme vil normalt opvarme et lille drivhus kun fint, selv om større drivhuse skal bruge en 240 + volt varmelegeme, styret af en pålidelig, vandtæt termostat.

Gasvarmere virker lige så godt, men har tendens til at være mindre økonomiske og kommer med den ekstra gener til at sortere korrekt ventilation, med både en konstant tilførsel af frisk luft til forbrænding og et middel til udtømning af damp.

Hvordan bruger man drivhusets energi mest effektivt

For de øko-mindede derude omfatter mindre energiintensive former for opvarmning indretning af ventilationssystemer, der bruger unødvendig varm luft fra dit hjem. Nogle dyrkere med små drivhuse bruger også genstande som store sten og andre varmeabsorberende materialer, der absorberer varme i sollys og langsomt frigiver det hele natten. Selv med supplerende varmekilder er disse metoder en god måde at holde temperaturen inde i drivhuset mere konsistent i løbet af en dag.

4. Afkøling

Selv med Storbritanniens mildere klima kan det i løbet af sommeren være svært at opretholde en konsistent temperatur i et drivhus. Fordi de er specielt designet til at opretholde og fælde varme, er køling af et drivhus, der er blevet for varmt, langt sværere end opvarmning af et drivhus, der er for køligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *